Skip to content Skip to footer

Video video

“Video video” er ikke kun en sang fra gruppen Brixx, der vandt Melodi Grand Prix’et i 1982 foran bla. Tommy Seebachs “Hip Hurra – Det’ min fødselsdag”.

Video video er derimod også, det mest nødvendige digitale værktøj pt.

Det gælder både på hjemmesider og sociale medier.

Et levende billede fanger bedre opmærksomheden hos brugeren.

Alle kender måske udtrykket “Billedet bringer budskabet” og ved at hjernen bearbejder visuelle indtryk hurtigere end tekst.

Ikke nyt

Brugen af video er ikke ny, det har været brugt i mange år, men hele digitaliseringen af videoproduktion har gjort det nemmere og billigere at producerer video og det sammenholdt med de sociale medier, som er hurtige og billige at bruge, gør at det er nemmere og billigere at indtænke i en marketings-strategi. Tænk bare på YouTube, Facebook, Instagram mm., hvor du nærmest med et klik kan uploade en video og brede den ud til et stort publikum eller din målgruppe.

Derfor er video også en vigtig kommunikations kanal, som børindtænkes i dit brand. Video er en god forbindelse mellem dig og dine kunder. Du kan vise dig og virksomheden i “kød og blod” og du kan hjælpe kunder med “How to …” kommunikation. Dette kan øge din troværdighed.

Brugen af video i din strategi vil ikke blot gøre dig nutidig/moderne. Du kan i en ét minuts video fortælle mere end 1000 ord.

10 gode grunde til video

  • Visuelle informationer til hjernen behandles ca. 60.000 gange hurtigere end tekst. Vi vil hellere have billeder end tekst.
  • Google elsker video. Du bliver nemmere at finde på nettet.
  • Folk vil hellere se en 1 minuts video frem for at læse i 10 minutter. Kampen om opmærksomhed på nettet handler meget om tid.
  • Et video post vil oftere blive delt på sociale medier. Deling giver en større rækkevide for dig og dit brand.
  • Budskaber er nemmere at lave sammenhængende i fx episoder. Del dine budskaber op i små bidder – især “How to …” så folk nemt og hurtigt kan finde og se det, de mangler.
  • Det er nemmere at opbygge tillid med video. Folk kan/vil se “giraffen” og troværdigheden stiger – derfor bruger telefonsælgere måske ikke Skype 😉
  • Video er klar til sociale medier og er social medie venlig. Det er nemt at uploade både fra computer, tablet og smartphone.
  • Du kommunikerer direkte til kunden. Du er ambassadør for din virksomhed – du er ansigtet på produktet/brandet.
  • Content er video. I 2016 viste målinger, at om 2 år ville 80% af alt content på sociale medier være video. Vi er der ikke helt endnu, men tæt på. Prøv bare at tjekke dit eget feed på Facebook.
  • Du kan gøre dine kunder til ambassadører ved at bruge dem i video’er. Ved at bruge kunder som ambassadører, opnår du troværdighed, fordi andre fortæller om deres oplevelser med din tjeneste eller dit produkt.

… og lige 2 vigtige ting
Derudover er der lige et par ekstra pointers, man skal have i betragtning på de sociale medier:

Husk teksten. På sociale medier afspilles video uden lyd og mange tænder ikke for den.
Gør det kort. Hold video’en på omkring 1 min. og helst kortere.
Video er ligesom andet grafisk kommunikation blevet allemands eje. Desværre!

Derfor ser vi også flere og flere fotografer slå sig på dette marked og mange med ikke særlig stor succes. Still og moving er ikke det samme!

Specielt lyden bliver, der set stort på!

Når det så er sagt – så sørg for at hooke op med kompetente spillere – nogle der kan deres kram. Nogle der laver et fornuftigt setup med en god storyline og for alt i verden – nogle der forstår dig og din forretning.

Så du får kommunikeret rigtigt på denne platform.

Og så ellers bare komme i gang – dine konkurrenter er der allerede.

Hop til top