Skip to content Skip to footer

Grafisk design trends 2018

2018 er kun lige skudt i gang, men derfor er det heller ikke på tide, at kigge på, hvad der vil være trenden indenfor grafisk design?
Her kommer 5 trends, der er værd at holde øje med!
2018 er her, og med det nye år kommer nye ideer til dit grafiske design. Nogle vil måske finde nye måder til, at rebrande eller opdatere deres design, uanset om det er et logo eller hele vores visuelle identitet.
Eller måske søger du bare nogle nye trends. Så her kommer 5 trends du bør holde øje med i 2018.

Autentisk fotografi, der matcher dit brand

Fotograferier i grafisk materiale, hvad enten det er analogt eller digitalt, er tit modeller, der smiler lige ind i kameraet eller et tvunget “handshake“. Det har længe været tendensen. Dette er nødvendigvis ikke dårligt, men det virker unaturligt og opstillet. En af trendene i år er naturlige billeder, der fortæller en historie. De er ikke iscenesat, de er ikke opstillede, det handler om at leve i nuet og fange det. Det handler om at være autentisk.

Brandet grafik / illustrationer

Grafisk design bliver vigtig for dit brand i 2018. Det, at have sine egne ikoner i sin visuelle identitet er et must.
Don’t go mainstream, men få lavet dit eget udtryk. Det er en god måde at skille sig ud på og dine ikoner kan indgå i både dit digitale og analoge materiale.

Foto kunst

Fotos er ren kunst med den rigtige behandling, fordi det kan ændre oplevelsen/følelsen af dit brand med det samme. Eksempler på dette kunne være dobbelt eksponeringsbilleder, duotone, halftone, filtre – der giver samme fornemmelse som på Instagram eller collager inspireret af streetart kulturen. Disse tiltag skal selvfølgelig laves i dyb respekt for den visuelle identitet og med respekt for brandet.

Typografi

Typopgrafi er meget udtryksfuld, det kan gøre et meget almindeligt design helt fantastisk. Det kan gøres med forskellige vægte og sammensætninger. Her er det igen vigtigt at dette fungerer både digitalt og analogt. Dvs. typografien skal være ens i dit trykte materiale og på din hjemmeside. Her er Google Fonts en god løsning.
En anden og væsentlig dyrere mulighed er at få designet sin helt egen font.

Negativ space

Negativ space kan give meget power, når det kommer til design. Negativ space kan fortælle en historie meget bedre end et “overmalet” design. Det sætter hjernen i gang med at fortolke. Men det er også en af det mest hadede, når det kommer til kunder, de vil gerne vise og fortælle så meget som muligt. Vær ikke bange for white space og husk at fortælle din kunde det. Det er et spørgsmål om æstetik.

Konklusion for 2018 grafiske design trends

Tendenser er altid sjove at indarbejde i sit design, især når det er nyt, kreativt eller innovativt. Men stress ikke over nye tendenser for meget, da der altid er en chance for, at din kunde måske ikke kan lide det. Alle kan ikke lide noget der er nyt.
Husk! Hold dig til hvad der virker for dig og din kunde, da du kender din stil og deres visuelle identitet bedre end nogen.

Happy designing I 2018.

Hop til top