Skip to content Skip to footer

Det falske Instagram.

Instagram gør op med falske profiler.

Instagram vil genskabe ægtheden ved at rydde ud i de mange fake brugere. En fake bruger kan fx være en profil med få eller ingen indlæg, de følger typisk mange flere end de selv har følgere, de liker typisk – næsten synkront – et opslag hurtigt, de kommenterer typisk på engelsk i generelle termer, som fx “beautiful” eller “awesome” og de har ofte volapyk navne og ingen profil foto.

Købte følgere

Mange har købt sig til berømmelse på Instagram, og det er faktum, at influencere og andre, der håber på lidt forretning på de sociale medier, betaler for at få en kunstigt oppustet popularitet på det visuelle sociale medie. Flere fremtrædende brugere er blevet taget i snyderiet og er derved blevet latterliggjort. Vi har også set flere brugere beskylde hinanden for snyd. Pinligt.

Instagram rydder op

Nu skal det fra Instagrams side være slut. De har ganske enkelt fået nok af al den falske aktivitet på platformen, og vil stoppe det en gang for alle. Instagram vil rydde ud i følgerne hos profiler, der benytter sig af tredjeparts-apps, og fremover vil det verdensopspændende sociale medie automatisk kunne identificere og fjerne falsk aktivitet.

Falske profiler bliver løbende fundet og fjernet af Instagram og det er heller ikke første gang, det visuelle medie igangsætter en egentlig ’hovedrengøring’ på sin platform. Det nye er, at likes, kommentarer og al anden aktivitet fra falske brugere fremover også bliver fjernet, så det bliver sværere at opretholde en falsk popularitet.

Ifølge Instagram er dette blot første skridt i kampen mod falske brugere, de såkaldte fakeres, så hvis din foretrukne instagrammer pludselig mister følgere i hobetal i løbet af de næste par uger, ved du hvorfor.

Det får ingen betydning for dig

Så fortvivl ikke, hvis du mister et par følgere over den nærmeste fremtid, de var ikke værd at have anyway.

Hop til top